Lavendelolie

Wanneer u voor het eerst een etherische olie gaat aanschaffen is een lavendelolie een goede eerste aankoop. Lavendelolie heeft een zoete houtachtige geur en is zeer populaire geur als parfum. Naast de heerlijke geur heeft lavendelolie ook diverse bijzondere werkingen. Door deze reden wordt lavendelolie veelal gebruikt bij toepassing van aromatherapie, maar ook als luchtverfrisser en het weren van muggen. Lavendelolie is een olie die doormiddel van stoomdestillatie uit diverse soorten lavendel wordt gewonnen. De bloemen van lavendel bevatten veel etherische olie, voor 1 kg lavendelolie is 100 a 150 kg lavendelbloemen nodig (dit is wel afhankelijk van de soort).Lavendelolie is een etherische olie en is daardoor een 100% natuurproduct. Lavendelolie is te herkennen aan de kleurloos tot lichtgele kleur.

Lavendelolie | De werking van lavendelolie

De rustgevende werking van lavendelolie

De geur van lavendel heeft een rustgevende werking op de mens. Van oudsher is bekend dat de lavendel plant een ontspannende en rustgevende invloed heeft. Wanneer het reukorgaan de geur van lavendelolie waarneemt komt u tot rust. Lavendel werkt kalmerend, verzachtend en helpt bij depressiviteit. Ook kan lavendelolie ervoor zorgen dat emoties in evenwicht komen. Lavendelolie kan waardevol zijn bij de behandeling van diverse verwondingen. Door de rustgevende werking van lavendel olie kunt u eventueel 1 a 2 druppels op uw kussen doen, hierdoor zal u beter kunnen slapen. Ook kunt u ervoor kiezen om lavendelolie 1 uur voor het slapen gaan te laten verdampen in een geurbrander.

De muggenwerende werking van lavendelolie

Lavendelolie is een plant die etherische olie aan maakt met als doel zich te beschermen tegen muggen. Deze oliën zijn eigenlijk een soort van biologische wapens. De lavendelolie kan dus prima als natuurlijke muggenwering gebruikt worden. Ook zijn er veel anti-mug producten die lavendelolie bevatten, zoals de muggen-weg gel en muggen-weg geurolie. Lavendelolie werkt perfect tegen muggen. Muggen hebben namelijk een hekel aan de geur van lavendel. U kunt een aantal druppels lavendelolie in de ruimte laten verdampen doormiddel van een geurbrander of diffuser. Of u weert de muggen doormiddel van een klein aantal druppels te sprenkelen op uw hoofdkussen of kleding. Kijk hierbij wel uit met vlekken!

De haargroei stimulerende werking van lavendelolie

Voor veel mensen is lavendelolie een wondermiddel voor de stimulering van de haargroei. Lavendelolie kent meer dan 180 bijzondere componenten. De hoofdbestanddelen van lavendel zijn linalool en linalylacetaat. De vitamines, mineralen en proteïnes in de lavendelolie kunnen zorgen voor een stimulerende werking van de haargroei. U kunt een aantal druppels lavendelolie bij uw huidige shampoo bijvoegen of gebruik lavendelolie als een masker. Let wel op wanneer u de lavendelolie als haarmasker gaat gebruiken of direct contact met de huid van de etherische olie mogelijk is. Deze informatie staat vaak op de etherische olie zelf vermeld.

Overige werkingen van lavendelolie

Lavendelolie heeft een kalmerende werking en kent antiseptische eigenschappen. Antiseptische eigenschappen houd in dat de olie eigenschappen heeft die bacteriën en schimmels kunnen doden. De kalmerende werking van lavendelolie zorgt voor een ontspannen gevoel.

Lavendelolie | Het gebruik van lavendelolie

Lavendelolie is op verschillende manieren te gebruiken. De etherische olie kan tegen kwaaltjes gebruikt worden, zoals: emotionele stress, vermoeidheid, depressie, angst, spierpijn, reuma, rugpijn, vastzittende ademhaling of menstruele pijnen. Maar ook kan lavendelolie dienen als muggenwering of als luchtverfrisser. De lavendelolie kunnen de kwaaltjes verhelpen door middel van de olie te verdampen via een geurbrander. Ook kunt u een aantal druppels lavendelolie op een zakdoekje sprenkelen en deze in de buurt leggen. Wanneer u last heeft van spierpijn, reuma of rugpijn kunt u ervoor kiezen om een aantal druppels lavendelolie in een warm bad te doen. Voor menstruele pijnen kunnen er een paar druppels van de olie op de onderbuik aangebracht worden. Breng dit aan met ronddraaiende bewegingen. Let hierbij wel op of de etherische olie direct op de huid mag komen, dit staat vaak op de label vermeld.

Lavendelolie is een van de meest populaire etherische oliën. Dit komt voornamelijk doordat lavendelolie een heerlijke geur heeft en voor meerdere kwalen te gebruiken is. Er bestaan maar liefst 39 verschillende soorten lavendelplanten. De meeste populaire lavendelplanten om lavendelolie uit te verkrijgen zijn: Lavandula angustifolia, Lavandula officinalis en Lavandula Vera. De Lavandula angustifolia is hiervan de meest gewilde etherische olie. Dit komt doordat de lavandula angustifolia van de hoogste kwaliteit is en daardoor de meest geneeskrachtige eigenschappen. Wij bieden een ruim aanbod aan in 100% natuurlijke lavendeloliën. De soorten lavendelolie die wij aanbieden zijn: Lavendelolie spijk, Lavendelolie mailette, Lavendelolie Barrême, Lavendel angustifolie en Lavandin olie. De etherische oliën zijn in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar en kennen een snelle levertijd.

lavendelolie

Etherische olie

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Achteraf betalen met Afterpay
  • Sisow
  • IDEAL
  • Paypal
  • Rembours
  • Bankoverschrijving
  • postNL verzending
© 2012 - 2017 Geurwalhalla, Huisparfum - Wellness - Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel