Sorteer op

Informatie Citronella olie - Etherische olie citronella

Citronella essentiële olie wordt in de aromatherapie gebruikt voor het verdrijven van muggen en bij o.a. overmatige transpiratie, reumatische aandoeningen, sinusitis, vette huid, verkoudheid, griep, kleine infecties, koorts, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, zenuwpijn. Citronella is een goede luchtverfrisser en kan voor het verdrijven van insecten eventueel gemengd worden met rode Ceder.

Citronella olie is irriterend voor de ogen, de huid en de luchtwegen. Bij contact met de ogen kan onherstelbare oogschade ontstaan. In tegenstelling tot citroenolie is citronella olie niet makkelijk ontvlambaar, maar het wil ook wel branden! Er zijn aanwijzingen dat citronella olie schade toebrengt aan het ongeboren kind. Bij het verslikken kan longschade ontstaan. Citronella olie bevat citronellal, citronellol, geraniol, limoneen en eugenol, stoffen waar sommige mensen allergisch op reageren.

© 2012 - 2021 Geurwalhalla, Huisparfum - Wellness - Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel