Wierook

Wierook

Wierook is een organisch materiaal, wat geuren verspreid wanneer deze brand. Wierook is verkrijgbaar in stokjes, kegels en korrels. De meest gebruikte wierook is de stokjes variant.
Wierookstokjes zijn gemaakt van gespleten bamboestokjes met daarom heen een mengsel van wierook. Wierook word veel gebruikt in huizen, om een heerlijke geur te verspreiden in een bepaalde ruimte. Wij bieden een ruim assortiment aan wierook van het merk Collines de Provence.

Wierook | Soorten wierook

Wierook is verkrijgbaar in drie soorten, namelijk in kegeltjes, stokjes en korrels. De meeste gebruikte soort wierook, is het wierookstokje. Wierookstokjes zijn gespleten bamboe stokjes met daarom heen een mengsel van wierook. Een wierookstokje word in een wierookhouder geprikt en daarna aan de bovenkant aangestoken. De vlam dient direct uitgeblazen te worden, zodat het wierookstokje gaat gloeien en de geur verspreid. Een wierrook stokje gaat ongeveer 30 tot 45 minuten mee, dit is afhankelijk van de lengte van het stokje. Dan zijn er de wierookkegels nog, ook wel wierookkaarsje genoemd. Dit lijkt veel op een wierookstokje allee dan in een andere vorm. Wierookkegels zijn wierook in de vorm van een kegel. De wierookkegel kan met de punt in een wierookhouder gedaan worden en daarna aangestoken worden. Net zoals bij het wierookstokje dient een wierookkegel uitgeblazen te worden, zodat deze gaat gloeien. Zodra de wierookkegel gloeit, komt er een heerlijk geur vrij die zich in de ruimte zal gaan verspreiden. Korrelwierook is een pure wierook, wat bestaat uit hars en geuren (etherische oliën). Wierook korrels kan op twee manieren gebruikt worden. Namelijk door middel van een geurbrander. Het schaaltje van de geurbrander word gevuld met wierrookkorrels en daaronder brand een theelichtje. Door deze manier verdampt de geur van de wierook korrels en verspreid zich.  Ook kunnen wierook korrels gebruikt worden door middel van een speciale wierook pan/schaal  en een houtskoolbriketje. Er dient een houtskoolbriketje te gloeien in de wierookschaal. Zodra het houtskoolbriketje wit is geworden, kunnen de wierook korrels eroverheen verspreid worden.

Wierook |  Hoe wierook word gemaakt

Wierook word gemaakt van het hars van de Boswellia, deze boom word ook wel de wierook boom genoemd. De hars van de Boswellia boom word olibanum genoemd. Olibanum word al eeuwen gebruikt om wierook mee te maken en is dan ook de meeste gebruikte harssoort voor wierook. Ook word wierook gemaakt van andere boomharsen zoals dennenhars en berkenhars. Naast deze basis van wierook, worden er ook vaak houtpoeders toegevoegd. Deze houtpoeders zorgen ervoor dat de wierook zachtjes blijven gloeien en niet uitgaan. Voor de geur van wierook worden kruiden en etherische oliën toegevoegd aan de hars en houtpoeder. Het wierrookmengsel word in kegelvormen gegoten of om gespleten bamboestokjes gerold.

Wierook | Geschiedenis van wierook

Wierook word al duizenden jaren gebruikt. Wierook  is ontdekt toen iemand heel lang geleden een stukje hars van de Boswellia boom op een vuurtje gooide en ontdekte dat er een speciale geur vrijkwam. Eeuwen voor christus werd wierook gebruikt als reukoffers voor de goden om hen goed te stemmen. Daarnaast werd wierook ook gebruikt voor het verdrijven van geesten.  De geur van het bloed en restanten van de dieren die der tijd werden geofferd werd tegengegaan doormiddel van wierook. Tegenwoordig word wierook voornamelijk gebruikt voor een heerlijke geur in huis en het tegen gaan van onaangename geuren. Wierook word ook veel gebruikt in het katholieke, oosters-orthodoxe, oudkatholieke en anglicaanse geloven. De wierook word in kerken gebruikt als reukoffer.

Wierook | Etherische oliën | Geuren

wierook

NL brievenbuspakje € 4,50.
Nederland pakje € 6,50.
Gratis vanaf € 85,-
Belgie / Duitsland €8,50.
Gratis vanaf € 100,-

Voor 13.00 besteld morgen in huis.

Duidelijke voorraad indicatie.

Kado inpakservice.

PostNL pakjegemak sevice (bezorging afhaallocatie)

 

© 2012 - 2024 Geurwalhalla, Huisparfum - Wellness - Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel