Zelf geurstokjes maken?

Hoe maak ik zelf geurstokjes?

Om zelf geurstokjes te maken heeft u het volgende nodig:

  1. Een leuk flesje om de geurolie in te doen.
  2. Geurolie om het flesje mee te vullen.
  3. Rotan stokjes om in het flesje met geurolie te zetten. 

1. Een leuk flesje om de geurolie in te doen.

Geurwalhalla heeft een ruim assortiment hele leuke glazen flesjes om zelf geurstokjes mee te maken. Omdat de hoogte van het flesje, de vorm van de bodem en de diameter van de hals bepalend zijn voor de positie van de stokjes, zijn de flesjes gepresenteerd met stokjes erin.

Flesjes t/m 50 ml zijn geschikt voor kleinere ruimten zoals toilet, badkamer, w.c en kleine slaapkamer.
Flesjes vanaf 50 t/m 100 ml zijn geschikt voor slaapkamer en kleine woonkamer.
Flesjes vanaf 100 ml zijn geschikt voor standaard tot grote woonkamers.
Flesjes vanaf 500 ml zijn geschikt voor zeer grote woonkamers of kantoorruimtes.

De flesjes kunnen voorzien worden van steentjes, gekleurde glazen kralen, etc. of de flessenhalsjes kunnen omwikkeld worden met gekleurd touw om ze nog leuker te maken. 

2. Geurolie om in het flesje te doen.

Geurwalhalla verkoopt zowel kant en klare geurolie voor geurstokjes zoals GOA navulling geurolie. Maar ook basisolie, parfum en etherische oliën (mengsels) om zelf geurolie samen te stellen.

De geurolie giet u voorzichtig in het flesje. Laat daarbij minimaal een halve cm lucht over. Als de stokjes in de olie geplaatst worden stijgt het vloeistof niveau namelijk nog wat. Bij een te vol flesje loopt de olie over als de stokjes geplaatst worden.

3. Losse stokjes om in het flesje met geurolie te plaatsen.

De losse stokjes voor geurstokjes zijn van rotan en beschibaar in drie diameters, namenlijk in: 2; 2,5 en 3 millimeter. Vaak worden de dunnere stokjes gebruikt in kleine flesjes. Maar smaken verschillen. Misschien vindt u vijf dikkere stokjes mooier staan dan twaalf dunne stokjes. Qua geurverspreiding maakt dat niet veel uit. De lengte van het stokje maakt daar wel verschil. De vloeistof wordt tot circa 20 cm boven het oppervlak van de geurolie opgezogen. Bij de zelfde hoeveelheid stokjes zal een lengte van 20 cm bijna twee keer zoveel geur afgeven als een lengte van 10 cm.

De stokjes blijven het best in hun positie staan als de hoeveelheid stokjes "losjes" de flessenhals opvult. U kunt de stokjes dan mooi uitwaaieren.
Voordat u de geurolie in de flesjes giet kunt u het best eerst met een stokje de gewenste lengte van het stokje bepalen. Knip deze vervolgens met een snoeischaar op de gewenste lengte. Vervolgens gebruikt u dit stokje om de maat te bepalen van de volgende stokjes, die u ook op deze lengte afknipt.

Plaats de stokjes nadat de olie in het flesje zit. Er dient circa een halve centimeter aan luchtruimte te zijn boven het oppervlak van de geurolie. Door het insteken van de stokjes zal het vloeistofniveau namenlijk wat stijgen. Als er niet voldoende luchtruimte aanwezig is, zal het flesje overlopen. Na een aantal uur zijn de stokjes volgezogen en beginnen ze hun werk te doen.

Door de stokjes om te draaien, wordt de geurafgifte tijdelijk wat hoger. Maar omdraaien hoeft niet omdat er steeds nieuwe olie wordt aangezogen door de kleine kanaaltjes in de stokjes.

NL brievenbuspakje € 4,50.
Nederland pakje € 6,50.
Gratis vanaf € 85,-
Belgie / Duitsland €8,50.
Gratis vanaf € 100,-

Voor 13.00 besteld morgen in huis.

Duidelijke voorraad indicatie.

Kado inpakservice.

PostNL pakjegemak sevice (bezorging afhaallocatie)

 

© 2012 - 2024 Geurwalhalla, Huisparfum - Wellness - Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel