Aromatherapie

Aromatherapie

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze, waarbij gebruik word gemaakt van etherische oliën. Zoals de naam het als zegt (aromatherapie), staat het woord voor behandelen met geuren. Etherische oliën bevatten heerlijke geuren die de gezondheid van lichaam en geest kunnen stimuleren. De stimulatie van de etherische oliën kunnen voor betere genezing van ongemakken zorgen. Daarnaast kan de geur van etherische olie voor rust en balans van het lichaam zorgen. Aromatherapie kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo kunt u aromatherapie toepassen doormiddel van massage olie, geurbranders, geurkaarsen, sprays en zelfs geurstokjes.

Aromatherapie | Wat zijn etherische oliën?

Een etherische olie is een olie die wordt gewonnen uit planten. De oliën worden uit verschillende delen van planten gewonnen. Zo wordt etherische olie gewonnen uit bladeren, bloemen, wortels, harsen, zaden, bloesems en vruchten. De etherische oliën worden op verschillende manieren gewonnen uit de plant, namelijk door middel van destillatie, koude persing, extractie, enfleurage en aftappen. Elke etherische olie heeft zijn eigen unieke geur en werking. Er bestaan inmiddels honderden soorten etherische oliën met allemaal hun eigen unieke werking. Etherische oliën worden veel tijdens aromatherapie gebruikt. Het is van belang dat er tijdens aromatherapie met een 100% puur etherische olie wordt gewerkt. Indien een etherische olie niet 100% puur is en synthetische stoffen bevat, brengt dit de werking van de aromatherapie in gevaar. Onze etherische oliën zijn 100% puur, gekeurd en van zeer goede kwaliteit. Neem gerust een kijkje in ons ruime aanbod aan etherische oliën.

Aromatherapie | Toepassingen

Er zijn verschillende toepassingen van aromatherapie. Voordat u met aromatherapie is het natuurlijk van belang dat u eerst de juiste etherische olie heeft gekozen. Op onze website staat er bij elke etherische olie vermeld wat de werking hiervan is. De basis voor het gebruik van een etherische olie is verdamping. Warmte laat de geur van de etherische olie vrijkomen, waardoor het zijn werking zal doen. Ook kan gekozen worden voor koude verdamping zoals met de Florihana diffuser. Bij deze verdamper blijven de moleculen etherische olie langer goed in de lucht. Door warmte kan wat oxidatie optreden. De geur zal opgenomen worden door het reukorgaan die signalen afgeeft aan het limbische systeem in de hersenen. Doordat de hersenen een geur doorkrijgen van het reukorgaan zal er emotie of een herinnering opgeroepen worden. Zo zal een bepaalde geur voor de een aangenaam zijn en voor de andere onaangenaam, het is maar net welke herinnering of emotie deze geur opwekt. Aromatherapie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, hieronder wordt toegelicht op welke manieren.

Geurbranders

Bij deze manier van aromatherapie wordt er een beetje water in combinatie met 2 a 3 druppels etherische olie in het schaaltje van de geurbrander gedaan. Onder het schaaltje van de geurbrander is plaats voor een brandend waxinekaarsje. Doordat de warmte omhoog stijgt, zal het water met de etherische olie verdampen. Hierdoor word er een heerlijke geur in de ruimte verspreid.

In bad of sauna

Bij deze manier van aromatherapie wordt er gebruik gemaakt van warm water in combinatie met een etherische olie. Indien u in bad gaat kunt u ongeveer 10 druppels aan uw badschuim toevoegen. Dit omdat de etherische olie niet mengbaar is met water. De etherische olie in bad zorgt voor een heerlijke geur en werkt verzorgend. Aromatherapie in bad kan een weldaad van ontspanning zijn. Aromatherapie kan ook gebruikt worden in de sauna, dit geeft een ontspannend en fris gevoel in de sauna. Voor aromatherapie in de sauna kunt u een aantal druppels etherische olie toevoegen aan het water wat over de kolen heen gegooid word.

Massageolie

Het effect van aromatherapie tijdens een massage heeft meestal een groot rustgevend en ontspannend effect op de persoon die gemasseerd wordt. U kunt er voor kiezen om zelf een massage olie te maken, door middel van een basis massage olie in combinatie met etherische oliën naar keuze. Of u kiest uit bekende massage oliën op natuurlijke basis.

Inhalatie

Bij deze manier van aromatherapie worden etherische oliën door middel van verdamping ingeademd.  Doe 6 a 7 druppels in een pan/kom met heet water en inhaleer de damp in. Aromatherapie doormiddel van inhalatie kan ook doormiddel van een warmteknuffel.

Wij adviseren uiterst voorzichtig te zijn met het gebruik van etherische oliën. Laat u eerst goed informeren over het gebruik van de desbetreffende etherische olie. Gebruik nooit zomaar een etherische olie puur op de huid, inwendig, bij overgevoeligheid en allergieën en zwangerschap. Heeft u vragen betreffende aromatherapie? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of per telefoon. Ons deskundig team kan u het juiste advies geven over aromatherapie.

Etherische olie | Geurbranders | Geurmelts | Diffusers | Massage olie
 

aromatherapie

NL brievenbuspakje € 4,50.
Nederland pakje € 6,50.
Gratis vanaf € 85,-
Belgie / Duitsland €8,50.
Gratis vanaf € 100,-

Voor 13.00 besteld morgen in huis.

Duidelijke voorraad indicatie.

Kado inpakservice.

PostNL pakjegemak sevice (bezorging afhaallocatie)

 

© 2012 - 2024 Geurwalhalla, Huisparfum - Wellness - Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel