Sorteer op

Vloeibare zeep

 

Geschiedenis van de vloeibare zeep 

Wist je dat in de 19e eeuw voor het eerst een vloeibare zeep is ontwikkeld door een Amerikaan William Sheppard. William Sheppard had op 22 augustus 1865 een patent gekregen op zijn Improved Liquid Soap. Hierbij had William Sheppard conventionele harde zeep opgelost in water en een grote hoeveelheid ammonia-oplossing aan toegevoegd.

De ammonia was afkomstig van hartshorn, van de geweien van mannelijke edelherten. Wanneer deze geweien of de botten vermalen werden en daarnna gedestilleerd,kwam er een olie vrij die ammonia bevatte en hartshorn werd genoemd. Oorspronkelijk werd de naam hartshorn toegepast op een oplossing gemaakt van de hoeven, botten, en geweien van het edelhert alsook van andere dieren. De oplossing was kleurloos, maar had een penetrante geur. Het bestond voor 28,5% uit ammonia en werd gebruikt om vlekken mee te verwijderen.

De vloeibare zeep heeft het gewonnen van een ouderwets stukje zeep, dit komt omdat vloiebare zeep als hygiënischer wordt beschouwd, en het plakt niet aan het zeepbakje en het glipt ook niet uit je handen.

 

 

NL brievenbuspakje € 4,50.
Nederland pakje € 6,50.
Gratis vanaf € 85,-
Belgie / Duitsland €8,50.
Gratis vanaf € 100,-

Voor 13.00 besteld morgen in huis.

Duidelijke voorraad indicatie.

Kado inpakservice.

PostNL pakjegemak sevice (bezorging afhaallocatie)

 

© 2012 - 2024 Geurwalhalla, Huisparfum - Wellness - Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel