Hoe te masseren

Hoe te masseren?

Een massage is een veel gebruikte manier om  stress te verhelpen maar ook het geven van energie, verlichting van pijn en het bevorderen van ontspanning.  Door een goede massage te krijgen, maakt men het hormoon oxytocine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen en het brengt de bloeddruk omlaag. Daarnaast zorgt dit hormoon ervoor dat u zich vrolijk en rustig voelt van binnen. Om een goede massage te geven, is het van belang dat u de juiste massage olie bij de hand heeft. Voor elke soort massage is er wel een bijpassende massage olie. Een massage is eenvoudig te leren en u heeft er vrij weinig voor nodig.  Het is van belang dat tijdens de massage de aanraking van de handen met het lichaam met  volle aandacht en warmte word gedaan. De belangrijke punten tijdens een massage zijn: aanraking, warmte, ontspanning en aandacht. Wij geven u graag een aantal tips over het hoe te masseren van rug en voeten. | Hoe te masseren

Wij hopen dat u iets aan onderstaande massage tips heeft! Wij bieden u een ruim assortiment aan in massage oliën en massagekaarsen. De massage oliën die wij u aanbieden zijn van de merken:  Volatile, Artalep, Plantes et Parfums de Provence en Collines de Provence . Deze merken zijn marktleiders op het gebied van massage oliën. Al onze massage oliën zijn 100% natuurlijk en bevatten daarom geen synthetische stoffen. De massage oliën die wij u bieden bevatten heerlijke geuren, zijn niet vettig, worden goed opgenomen door de huid en verzorgen en voeden de huid.

Hoe te masseren | Massage soorten

Er zijn vele massagesoorten met ieder zijn eigen werking, zo is er voor elke situatie een bijpassende massage is. Wij geven u hier uitleg over hoe u het beste een de nek,  de rug en de voeten  masseert en welke massageolie hier het beste bij past. Het is van belang dat u tijdens de massage zich volledig richt op de massage en hoe u deze verricht. Geef veel aandacht aan de massage en kijk naar wat uw partner wel of niet fijn vind en speel hier op in.  Hoe de voet en/of de rug te masseren, leest u hieronder.

Hoe te masseren | Rugmassage

Een rugmassage kan voor ontspanning voor het lichaam zorgen en de herstel van spieren. Voordat u begint met het geven van een rugmassage kan uw partner op de buik op een matras gaan liggen met de armen naast het lichaam. Ter ondersteuning van het hoofd kunt u een kussen neerleggen of een opgerolde handdoek. Begin nooit tijdens een rugmassage gelijk met het masseren van de ruggengraat, dit kan slecht zijn. | Hoe te masseren

Rugmassage stap 1 | Om te beginnen gebruikt u een beetje massageolie, doe dit op uw hand en strijk het daarna over de rug van degene die u gaat masseren.  Tijdens de rugmassage is het van belang dat de handen in contact blijven met de rug.  Strijk met de handen over de rug aan en voel goed waar de rug aangespannen voelt. Werk van de onderrug richting de schouders/nek en doe dit in bewegingen met een wat hardere druk en gebruik hiervoor de duimen.  Eenmaal bij de nek aangekomen beweegt u de handen uit elkaar over de schouders heen en laat u ze weer naar beneden glijden. Herhaal deze bewegingen meerdere malen. Dit is de basis van de rugmassage.

Rugmassage stap 2| Bij deze beweging kunt u zich meer richten op de schouders. Voor effectief ontspannen schouders, kunt u vragen of uw partner beide armen achter op de rug wil leggen. Op deze manier kunt u beter bij de schouders. Leg uw handen op de schouders en maak circulaire bewegingen met de duim. Tijdens deze beweging kunt u best een beetje druk uitoefenen dit vooral bij de schouders.

Rugmassage stap 3 | Bij deze beweging richt u zich vooral richten op de gehele rug. Kneed met uw handen de zijkant van de rug en doe dit in bewegingen van onder naar boven. Kneed hierbij niet de schouders en de wervelkolom, alleen de zijkanten van de rug.

Rugmassage stap 4 |Bij deze beweging van de rugmassage richt u zich op de gehele rug. Leg beide handen overdwars op de rug en strijk ze om en om heen en terug. Laat de handen van de linker naar de rechter kant van de rug glijden en doe dit om en om. Doe van boven naar beneden en laat hierna de handen langs het lichaam van uw partner glijden.

Rugmassage stap 5 | Bij deze stap van de rugmassage,laat u uw vinger een aantal keer over de wervelkolom van boven naar beneden glijden. Hierna is de rugmassage klaar, u kunt deze stappen zo vaak als u wilt achter elkaar herhalen. | Hoe te masseren

De volgende massage oliën zijn aanraders voor het masseren van de rug:

Hoe te masseren | Voetmassage

Voeten hebben heel wat te voorduren de gehele dag. Voeten zorgen ervoor dat je lichaam in evenwicht staat. Een voetmassage kan ervoor zorgen dat de bloedtoevoer in het lichaam toeneemt en het zorgt net zoals bij de rugmassage voor ontspanning. Voor een voetmassage gebruikt u ook massage olie, wij raden aan om voor een massage olie te kiezen met energierijke en frisse geur.

Voetmassage stap 1| Bij een voetmassage kunt u de zelfde massage bewegingen toepassen als bij de rugmassage of ieder andere massage. Maar om te beginnen van de voetmassage, kunt u het beste de voeten eerst opwarmen. Bij de eerste stap van de voetmassage kunt u met de ene hand de voet bij de tenen vast houden en met andere hand kunt met de binnenkant van uw hand over de onderkant van de voet van beneden naar boven wrijven.

Voetmassage stap 2| Bij deze stap van de voetmassage houd u met de ene hand de hiel van de voet vast en met de andere hand houd u de voet bij de tenen vast. Laat de enkel op deze manier een aantal keer links en rechtsom draaien.

Voetmassage stap 3 | Bij deze stap van de voetmassage richt u zich op de kussentjes van de voet. Begin onderaan de voet en laat de vingers naar het kussentje van de tenen glijden en druk hier een aantal keer op. Doe dit bij elk kussentje van onderaan de tenen.

Voetmassage stap 4 | Pak met beide handen de voet vast , doe dit zo dat de duimen aan de onderkant van de voet vallen. Druk met beide duimen tegelijk de voet, werk van beneden naar boven. Zodra uw duimen boven aan de voet zijn laat deze naar beneden glijden en herhaal de beweging. Doe dit een aantal keer achter elkaar. | Hoe te masseren

De volgende massage oliën zijn aanraders voor het masseren van de voeten:

Volatile massage olie Eucalyptus: Deze massage olie is 100% plantaardig. De massage olie heeft een heerlijke frisse geur door de eucalyptus maar door de kajeput etherische olie is deze ook warm. De basis van de olie bestaat uit 90% amandelolie en 10% jojoba olie, deze doen de huid verzorgen.

Volatile massage olie pain free: Zoals de naam het al zegt, is deze massage olie bedoelt voor het verlichten van pijn na het sporten. De olie heeft een herstellende werking en stimuleert de doorbloeding.

Massage olie | Massage oliën | Massagekaars | Hoe te masseren    

NL brievenbuspakje € 4,50.
Nederland pakje € 6,50.
Gratis vanaf € 85,-
Belgie / Duitsland €8,50.
Gratis vanaf € 100,-

Voor 13.00 besteld morgen in huis.

Duidelijke voorraad indicatie.

Kado inpakservice.

PostNL pakjegemak sevice (bezorging afhaallocatie)

 

© 2012 - 2024 Geurwalhalla, Huisparfum - Wellness - Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel