Sorteer op

Zelf geurolie maken

Zelf geurolie maken

U kunt zelf geurolie maken door een geconcentreerde geur-stof toe te voegen aan een basis olie. Het type basisolie of basis vloeistof van de geurolie voor geurstokjes bepaalt mede hoe sterk de geurstokjes ruiken en hoe lang de geurolie meegaat.

Er zijn drie typen basisvloeistoffen die gebruikt worden:

1. Alcohol of ethanol. Dit is ook de basisvloeistof van parfums voor op de huid. Geurstokjes die gebaseerd zijn op deze vloeistof, ruiken sterk en zijn na 2 tot 8 weken droog verdampt. Door minder stokjes te plaatsen kan de werking natuurlijk verlengd worden. Deze geurstokjes zijn zeer brandbaar. De meeste geurstoffen lossen zeer goed op in ethanol. Geurolie op basis van ethanol "kruipt" goed omhoog in de stokjes. Navullen geschiedt met de oorspronkelijke geurolie (de verdunde geurstof).

2. Di-propyleenglycol. Dit is een op aardolie gebaseerde stof die wat dikker/stroperiger is dan ethanol.  De stof verdampt zelf niet, waardoor de geurstokjes niet droog dampen en langer meegaan. Alleen de geurstof verdampt bij dit type geurolie. De geurafgifte is minder sterk dan bij ethanol, maar blijft maanden lang actief. Het brandgevaar is veel minder dan bij ethanol gebaseerde geurstokjes. Niet alle geurstoffen lossen goed op in di-propyleenglycol en daarom wordt vaak 10% ethanol toegevoegd. De ethanol maakt de vloeistof ook dunner, wat de geurafgifte en het onhoog "kruipen" in de stokjes ten goede komt.

3. IPM of isopropylmyristaat. Deze stof is voor het grootste deel gemaakt van plantaardige vetzuren en is niet giftig en goed dun. Deze vloeistof kruipt goed omhoog in geurstokjes en is niet brandgevaarlijk. De meeste geurstoffen, vooral de natuurlijke, lossen goed op in IPM. Eventueel kan 20% ethanol toegevoegd worden om de verdamping (en geursterkte) groter te maken. De geurafgifte blijft maandenlang actief. Navullen geschiedt met nieuwe basisolie en geurstof.

Geurwalhalla verkoopt IPM als basisolie voor geurstokjes. Als u 15 tot 25% geurstof toevoegt aan deze basisolie heeft u een uitstekende geurolie voor geurstokjes. Bij voorkeur 25% geurstof gebruiken maar uit kosten overweging is dat bij sommige geurstoffen te duur.

De makkelijkste manier om de geurolie te maken is in het sierflesje van de geurstokjes zelf. Bij bijvoorbeeld een sierflesje van 100 ml, giet u eerst 25 ml geurstof in het flesje, waarna u het flesje afvult met basisolie tot een halve centimeter onder de hals. Indien mogelijk even schudden met de duim op dop of kurkje op de opening.

Als geurstof kunt u natuurlijke etherische oliën gebruiken of geconcentreerde parfumolie. Het is erg leuk zelf parfums te bedenken door diverse etherische oliën te mengen, zoals bijvoorbeeld sinaasappel-kaneel. Op het internet zijn veel lekkere recepten te vinden.

Losse etherische oliën vindt u hier.
Geurolie concentraat en samengestelde etherische oliën vindt u hier.

NL brievenbuspakje € 4,50.
Nederland pakje € 6,50.
Gratis vanaf € 85,-
Belgie / Duitsland €8,50.
Gratis vanaf € 100,-

Voor 13.00 besteld morgen in huis.

Duidelijke voorraad indicatie.

Kado inpakservice.

PostNL pakjegemak sevice (bezorging afhaallocatie)

 

© 2012 - 2024 Geurwalhalla, Huisparfum - Wellness - Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel