Sorteer op
 • Knoflook Volatile - Allium Sativum 10 ml.
  Knoflook Volatile - Allium Sativum 10 ml.

  Knoflook Essentiele Olie van Volatile, een zware olie met een zeer doordringende geur. Knoflook werkt goed bij eksterogen, wratten, ouderdomsverschijnselen maar ook bij stress. Vanwege de veel te aanwezige geur van de knoflook…

  € 13,20
 • Lavendel - Berg - Biologisch - Olie - Lavendel - 100% Natuurlijk - Volatile 10 ml.
  Lavendel - Berg - Biologisch - Olie - Lavendel - 100% Natuurlijk - Volatile 10 ml.

  Lavendel, Berg- Bio, – Lavandula angustifolia Hte. Provence (Gorges du Verdon) in Frankrijk

  (100% natuurlijk, puur en ambachtelijk, speciale duurzame kwaliteit en met oog voor mens en milieu.)

  Deze lavendels, z.g.…

  € 21,45
 • Lavendel Biologische Olie Lavendel Bio Volatile 10 ml.
  Lavendel Biologische Olie Lavendel Bio Volatile 10 ml.

  Volatile Lavendel bio 10 ml.

  De werking van lavendel is heel breed. Het werkt reinigend en versterkend op het lichaam en is zeer rustgevend.

  Lavendel zorgt voor evenwicht in het hele menselijke systeem. Lavendel beschermt tegen…

  € 16,95
 • Mandarijn Biologische Olie Volatile Groen Bio 5 ml.
  Mandarijn Biologische Olie Volatile Groen Bio 5 ml.

  Volatile Biologische Olie Mandarijn Groen Bio 5 ml.

  Mandarijn (Citrus reticulata)

  Schil van de groene mandarijn, die het meest bekend is, afkomstig uit Italië. Perfecte olie voor aanstaande moeders en kinderen.
  Ter voorkoming…

  € 8,95
 • Mandarijn Biologische Olie Mandarijn GroenBio Volatile 10 ml.
  Mandarijn Biologische Olie Mandarijn GroenBio Volatile 10 ml.

  Volatile Biologische Olie Mandarijn Groen Bio 10 ml.

  Mandarijn (Citrus reticulata)

  Schil van de groene mandarijn, die het meest bekend is, afkomstig uit Italië. Perfecte olie voor aanstaande moeders en kinderen.
  Ter voorkoming…

  € 13,95
 • Tea Tree Volatile 5 ml.
  Tea Tree Volatile 5 ml.

  Volatile Tea Tree 5 ml.

  Tea Tree Essentiele Olie van Volatile, afkomstig uit Australie. Zijn naam dankt hij aan een botanist die rond 1770 tijdens een expeditie de bladeren van deze boom als thee gebruikte en hem doopte als…

  € 5,75
 • Tea Tree Volatile 10 ml.
  Tea Tree Volatile 10 ml.

  Volatile Tea Tree 10 ml.

  Tea Tree Essentiele Olie van Volatile, afkomstig uit Australie. Zijn naam dankt hij aan een botanist die rond 1770 tijdens een expeditie de bladeren van deze boom als thee gebruikte en hem doopte als…

  € 8,25
 • Tea Tree Biologische Tea Tree Bio Volatile 25 ml.
  Tea Tree Biologische Tea Tree Bio Volatile 25 ml.

  Volatile Tea Tree Biologische Tea tree Bio 25 ml.

  Tea tree (Melaleuca alternifolia)

  Boom afkomstig uit Australië. De tea treeboom dankt zijn naam aan een botanist die in 1770 een expeditie begeleidde en de bladeren van deze…

  € 17,95

Volatile Etherische olien

Meer dan een geurtje...
De geur die men binnenkrijgt via neus en mond, wordt in de mond- en neusholten gefilterd. De oorsprong van de reukzenuw vangt de signalen op, selecteert ze en zendt ze door naar de hersenen. De reukzin is een zeer basaal instinct. Het limbische systeem registreert het voorkomen van een bepaalde geurmolecule. Als reactie daarop komen er in de hersenen chemische stoffen vrij die inwerken op het zenuwstelsel, zodat het zich ontspant of jwordt gestimuleerd. Deze chemische stoffen kunnen het lichaam ook fysiek beïnvloeden. Daarom zijn essentiële oliën ook zo effectief bij de bestrijding van pijn.De haarvaten zorgen voor een perfect transport van de essentiële oliën

Als u gedurende een massage essentiële oliën op de huid aanbrengt in de vorm van een massage-olie, crème of lotion, kunnen ze plaatselijk op de epidermis (de opperhuid) inwerken. De voedende basisoliën zoals amandelolie en jojoba voeden de huid, maar komen niet in de bloedbaan terecht. De essentiële oliën daarentegen hebben zeer kleine moleculen die door de epidermis heen, tot de dermis (de lederhuid) de laag die de huid soepel maakt, doordringen. Aangezien de lederhuid rijk voorzien is van haarvaten, kunnen de oliemoleculen langs deze weg in de bloedsomloop komen.
De bloedsomloop is het voornaamste transportsysteem van het lichaam. Essentiële oliën worden via de huid of de slijmvliezen in de bloedsomloop opgenomen. Wanneer ze eenmaal in het bloed zitten, kunnen de moleculen zichlaten meevoeren naar die delen van het lichaam waar ze hun werk kunnen verrichten.

Essentiële oliën blijven niet achter in het lichaam
Anders dan bij chemische geneesmiddelen, blijken essentiële oliën niet achter te blijven in het lichaam. Ze worden op verschillende manieren verwijderd - via urine, ontlasting, zweet en uitgeademde lucht. In een gezond lichaam blijven essentiële oliën niet langer dan 3 tot 6 uur en uit een ziek lichaam worden ze na ongeveer 14 uur verdreven. De uitscheiding verschilt per olie.
Warmte stimuleert de werking van essentiële oliën De essentiële oliën worden het snelst opgenomen in de bloedbaan als het transport naar die bloedbaan zo snel mogelijk verloopt. Bekend is dat een warme huid ervoor zorgt dat essentiële oliën sneller worden opgenomen in de bloedbaan.

Contra-indicaties 
Lukraak experimenteren met essentiële oliën wordt ten strengste afgeraden door de aromatherapeute van Volatile. Ook inwendig gebruik wordt afgeraden. Er zijn namelijk essentiële oliën die gevaarlijk kunnen zijn voor baby’s of tijdens de zwangerschap.
Hoe kunnen essentiële oliën gebruikt worden?
Essentiële oliën kunnen vermengd worden met een neutrale massage olie, badolie, douchegel, bodymilk of met Dode Zeezout van Volatile.

Let op: essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd. Enkele druppels zijn vaak meer dan voldoende. Verder kunnen de geurige essentiële oliën verdampt worden in een aromalampje of met behulp van een aromasteentje. En ze kunnen geïnhaleerd worden of verwerkt worden in aromatische stoombaden, baden, voetenbaden of kompressen.

NL brievenbuspakje € 4,50.
Nederland pakje € 6,50.
Gratis vanaf € 85,-
Belgie / Duitsland €8,50.
Gratis vanaf € 100,-

Voor 15.00 besteld morgen in huis.

Duidelijke voorraad indicatie.

Kado inpakservice.

PostNL pakjegemak sevice (bezorging afhaallocatie)

 

© 2012 - 2023 Geurwalhalla, Huisparfum - Wellness - Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel