Sorteer op

Informatie Basilicumolie - Etherische olie basilicum

Informatie Basilicumolie - Etherische olie basilicum

Basilicumolie of meer specifiek zoete bacilicum olie is de etherische olie van het kruid basilicum. Het heeft een specifieke kruidachtige geur.

Qua geur kan basilicumolie goed gecombineerd worden met Bergamot, Zwarte peper, Ceder, Cipres, alle Eucalyptus soorten, Venkel, Rozemarijn, Gember, Pompelmoes, Lavendel, Tea Tree, Eikenmos, Scharlei, Limoen, Opopanax, Citronella, Geranium en Hysop.

Basilicum wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt voor het bevorderen van de melkafscheiding bij borstvoeding. Andere aromatherapeutische toepassingen zijn het behandelen van: insectensteken, jicht, spierpijn, krampen, reuma, bronchitis, oorpijn, sinusitis, hoesten, aften, buikpijn, wratten, vette huid, niet goed doorzettende menstruatie, reukzin verlies, migraine, nervositeit, prikkelbaarheid, slapeloosheid, stress en vermoeidheid, verminderde eetlust, duizeligheid, blaas- en nierklachten, krampen. Ook is Basilicum wond helend en stimuleert het de spijsvertering en bloedcirculatie. De olie ontspant de zenuwen en heeft een kalmerende invloed op angst en stress. Hij geeft rust aan uitgeputte, zwakke en hysterische personen. Basilicum brengt vrede en verdrijft negatieve gedachten. Bij verdampen een rustgevende werking bij ADD.

Basilicumolie is schadelijk bij opname door de mond, irriterend voor de ogen, de ademhalingswegen en de huid en schadelijk voor het milieu. Het bevat eugenol, limoneen en linalool, stoffen waar sommige mensen allergisch op reageren. In basilicumolie komt van nature een kleine hoeveelheid methyleugenol voor, een kankerverwekkende stof. Bij normaal gebruik is dat niet riskant, wel is het gebruik van basilicumolie in cosmetica daardoor beperkt toegestaan. Verder bevat het methyl chavicol (= estragol), een stof die mogelijk voor mensen kankerverwekkend is. 

NL brievenbuspakje € 4,50.
Nederland pakje € 6,50.
Gratis vanaf € 85,-
Belgie / Duitsland €8,50.
Gratis vanaf € 100,-

Voor 13.00 besteld morgen in huis.

Duidelijke voorraad indicatie.

Kado inpakservice.

PostNL pakjegemak sevice (bezorging afhaallocatie)

 

© 2012 - 2024 Geurwalhalla, Huisparfum - Wellness - Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel